Välkommen till kyrkan som är öppen 24 timmar om dygnet.
Goda nyheter varje vecka!

Sångpedagog

Birgitta Thalén-Sundin

Pastor

Gunnar Johansson

Alla blir vi någon gång i livet utom oss av oro. Då den dagliga stressen blir ohanterbar vill vi gärna fly. Vi vill säga upp oss från jobbet, avsluta relationer, gå ur kyrkan, flytta från grannskapet eller någon annan svår situation. Vi ger upp inför utsikterna att lyckas förändra den problematiska situation vi befinner oss i. Vi beslutar oss för att bryta upp och gå vidare. Var som helst vore bättre än där vi är.


Vad har Bibeln att säga oss om hur vi skall handskas med stress?

Hur skall vi reagera då vår mänskliga natur ropar till oss att ge upp och fly?

  1. Läs mer
Vår innerliga förhoppning med denna webbplats och Goda nyheter är att guida dig till en personlig relation med Guds Son, Jesus, Kristus.

”Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv.”

Välkommen
Gunnar Johansson

Trygg i en otrygg tid


Århundradena före Kristus trodde man att universum var evigt. Ingen början eller slut. Detta har mänskligheten trott ända fram till 1900-talet då Einstein kom med sin relativitetsteori. Med Einsteins ekvationer kan vi spåra universums utveckling bakåt i tiden till då det faktiskt hände. Big Bang. Einsteins teori bekräftades för några årtionden sedan i och med Hubble Space Telescope.

Det är alltså inte alldeles ologiskt att tro på Gud eller på att Bibeln talar sanning. Att tro på Gud ger en mening med livet. Ett mål och en mening. Jesus uppmanar oss att inte känna oro och att inte tappa modet.

Kan beställas via www.svedmans.se

Se gärna vårt tidigare program om mobbning. Gå till ”Arkiv

Intervju med Kjell Svedman, författare till dels en bok på temat utifrån sin egen uppväxt, Mobbad men änglar finns, men även en vägledning, Mobbning, för implementering i skolarbete.

Producent 
Jan-Olof Sundin


I boken Medräknad berättar pastor Gunnar Johansson på ett personligt och ömsint sätt om sin uppväxt och liv som troende. Han ger läsaren en förståelse för vårt eget ansvar för att inte fastna i bitterhet, ett ansvar vi svårligen klarar på egen hand, men det finns möjlighet att gå vidare och att få vara till välsignelse för sina medmänniskor istället.

Skänk minst 100 kr + porto, 40 kr till bg 244-0758 så skickar vi boken. Ange ”Medräknad” och din adress.